SECONDI di CARNE - DRUGIE DANIA MIESNE
AGNELLO - JAGNIECINA i BARANINA
Agnello al forno con patate e piselli, czyli pieczona baranina z ziemniakami i groszkiem
MANZO e VITELLO - WOLOWINA i CIELECINA
Braciole napoletane (involtini di carne), czyli zrazy zawijane po neapolitansku
Carne alla pizzaiola, czyli mieso ala pizza
Polpette al sugo, czyli pulpety w sosie pomidorowym
Polpettone con spinaci, prosciutto cotto e provola, czyli pieczen miesna ze szpinakiem, gotowana szynka i serem provola
Ragù alla genovese, czyli sos cebulowy na wolowinie
Ragù I , czyli sos pomidorowy na wolowinie
Rollè di vitello al latte, czyli rolada cieleca w mleku
Scaloppine al limone, czyli kotlet cielecy w cytrynowym sosie
Straccetti con carciofi
Straccetti con rucola e parmigiano
MAIALE - WIEPRZOWINA
Braciola di cotica e ragù di maiale, czyli roladka ze skory wieprzowej w sosie pomidorowym
Cotechino con lenticchie e purè, czyli kielbasa cotechino z soczewica i ziemniaczanym pureè
Salsicce al sugo, czyli surowa kielbasa w pomidorach
Salsicce e friarielli, czyli kielbaski z neapolitanska odmiana cime di rapa
Fesa di maiale all'olio, czyli szynka wieprzowa w sosie
Fave, pecorino e pancetta - Mlody bob,ser pecorino i pancetta, czyli rzymska majowka
CONIGLIO - KROLIK
Coniglio all'ischitana, czyli krolik duszony w bialym winie
Coniglio con i peperoni, czyli krolik w papryce
Coniglio ripieno, czyli nadziewany krolik
Rollè di conglio al forno, czyli pieczona rolada z krolika
POLLAME - DROB
Cordon bleu, czyli kotlet drobiowy z nadzieniem z szynki i sera
Pollo ai limoni, czyli cytrynowy kurczak
Pollo alla romana, czyli kurczak w papryce po rzymsku
Pollo ripieno, czyli nadziewany kurczak
Spinacine, czyli mielone z kurczaka i szpinaku
FRATTAGLIE - PODROBY
Trippa al sugo, czyli flaki na ostro w pomidorach
SECONDI di PESCE - DRUGIE DANIA z RYB lub OWOCOW MORZA
PESCE - RYBY
Alici in tortiera, czyli sardela europejska na blaszce po neapolitansku
Insalata di fagioli cannellini e tonno, czyli salatka z fasoli cannellini i tunczyka
Merluzzo bollito con aglio, olio e limone, czyli gotowany dorsz z czosnkiem, oliwa i sokiem z cytryny
Orata all' acqua pazza, czyli dorada w szalonej wodzie
Orata con le patate al forno, czyli dorada pieczona z ziemniakami
Platessa al pomodoro, czyli gladzica w pomidorach
Salmone al forno, czyli losos pieczony
Sgombro sott'olio, czyli makrela w oleju
CALAMARI, TOTANI - KALMARY
Anelli di totano con carciofi e acciughe, czyli krazki kalmarow z karczochami i filecikami anchovies
Calamaretti alla luciana, czyli duszone w pomidorach kalmary z czarnymi oliwkami i kaparami
Calamaretti in umido, czyli kalmary w pomidorach
Calamari ripieni, czyli nadziewane kalmary
POLIPO - OSMIORNICA
Polipetti affogati, czyli osmiorniczki w pomidorach
Polipetti alla luciana, czyli osmiorniczki w pomidorach z oliwkami i kaparami
SEPPIE - MATWY
Seppie e patate, czyli matwy z ziemniakami
Seppie grigliate, czyli grilowane matwy
FRUTTI di MARE MISTI - ROZNE OWOCE MORZA
Zuppa di cozze napoletana, czyli neapolitanska "zupa" z muli