sabato 17 luglio 2010

Semifreddo Snickers, deser na zimno Snickers


Zapraszam na imieninowy torcik :-)

Semifreddo Snickersna tortownice o srednicy 28 cm.

Polewa:
puszka skondensowanego, slodzonego mleka
100 g mlecznej czekolady


Nadzienie:
400 g serka philadelphia
250 ml slodkiej smietany kremowki
4 batony snickers
100 g cukru pudru


Spod:300 g herbatnikow typu petitki
150 g masla




Semifreddo Snickers
tortiera con la cerniera di diametro 28 cm
Copertura:
1 scatola di latte condensato (Nestlè)
100 g di cioccolato al latte
Ripieno:
400 g di formaggio Philadelphia
100 g di zucchero a velo
250 ml di panna da montare
4 Snickers
Base:
300 g di biscotti secchi tipo Oro Saiwa
150 g di burro




Wykonanie:

Spod:Ciastka nalezy drobno pokruszyc. Ja przepuscilam je przez maszynke do mielenia miesa.
Pokruszone ciastka wymieszac z miekkim maslem.
Spod tortownicy wylozyc papierem do pieczenia. Rozlozyc biszkopty i wyrownac.
Wstawic do lodowki.

Nadzienie:
Batoniki Snickers pokroic, w poprzek, na cienkie plasterki.
Serek Philadelphia wymieszac dokladnie z cukrem pudrem.
Ubic smietanke i dodac do masy z serka.
Dodac pokrojone batoniki do masy. Wymieszac i rozlozyc rownomiernie na schlodzonym spodzie.

Polewa:
Puszke mleka skondensowanego gotowac 2 godziny zanurzona we wrzatku.
Ostudzic. Wymieszac lyzka i wylozyc rownomiernie na schlodzone nadzienie.
Mleczna czekolade zetrzec na tarce. Posypac deser.
Dokladnie schlodzic!

Procedimento:
Base:

Sbricioliamo i biscotti finemente. Io li passo in tritacarne.
Amalgamiamo i biscotti sbriciolati con il burro morbido.
Rivestiamo il fondo della tortiera con la carta forno. Stendiamo i biscotti uniformemente.
Mettiamo in frigo.
Ripieno:Tagliamo gli Snickers in fettine sottili.
Uniamo il formaggio Philadelphia con lo zucchero a velo. Usato lo sbattitore.
A parte montiamo la panna e aggiungiamola al composto.
Ancora gli Snickers sminuzzati. Amalgamiamo tutto per bene e stendiamo uniformemente sulla base.
Copertura:Mettiamo in una pentola la lattina di latte condensato immersa nell'acqua. Bolliamo per 2 ore facendo cura che la lattina sia completamente sotto livello dell'acqua.
Togliamo dall'acqua e aspettiamo che si raffredda. Apriamo la lattina e con il cucchiaio mischiamo il contenuto. Stendiamo sul ripieno raffreddato.
Spolveriamo il dessert con il cioccolato al latte grattugiato.




Bardzo dobre! Super slodkie, dla prawdziwych lasuchow.
Polecam :-)

Il dessert é buonissimo e mi piace moltissimo :-)

P.S. Ten post jest najpopularniejszym z tych, ktore opublikowalam do 9 marca 2011 roku. Dzis wlasnie doczekal sie 1000 - nej odslony :-)))
Dziekuje!

25 commenti:

  1. Wspaniały torcik. Przepis zapisałam i wypróbuję napewno:)

    RispondiElimina
  2. Z okazji czyich imienin? jeżeli Twoich to najlepsze życzenia!
    To moje smaki.Pysznie wygląda!

    RispondiElimina
  3. alez ta bomba kaloryczna musi byc pyszna! :-) wszystkiego co najlepsze zycze :-)

    RispondiElimina
  4. Uwielbiam takie słodkości. Serniczek pyszny i prościutki. Pycha.

    RispondiElimina
  5. Polecam sernik wszystkim i dziekuje za zyczenia :-)

    RispondiElimina
  6. jejku! to coś idealnie dla mnie! na pewno zrobię i dziękuję za ten fantastyczny przepis :)

    RispondiElimina
  7. E bella ,vorrei preprarla anche io ,e ti chiedo se per cortesia mi puoi tradurre la ricetta!Grazie!Angela

    RispondiElimina
  8. @ Ciao Angela! Certo che si. Dammi soltanto un paio di giorni. Io faccio un sacco di errori in italiano. Chiedo mio marito di correggere il testo:-)

    RispondiElimina
  9. Aspetto con pazienza e grazie mille!

    RispondiElimina
  10. jeśli nie dostaniemy serka philadelphia , to jakim możemy go zastąpić ? ( co to jest za serek - philadelphia?)

    RispondiElimina
  11. Zaraz będę przyrządzać, bo jestem fanką takich słodkości.

    RispondiElimina
  12. to jest po prostu prze słodkie.... chyba nawet za slodkie... dobre, ale tylko dla prawdziwych łasuchow

    RispondiElimina
  13. @ mozna sie podpisywac. nawet anonimowo. nie obrazam sie jak ktos napisze, ze to slodkie
    :-))))
    tak. tak. racja. to jest dosyc slodkie

    RispondiElimina
  14. To było pierwsze ciasto, które zrobiłem w życiu. Sernik był przepyszny, chociaż bardzo bardzo słodki. Na pewno zrobię go jeszcze niejeden raz. Dziękuję za przepis.

    RispondiElimina
  15. Właśnie kończę je robić :) to będzie pierwsze ciasto w moim życiu jakie się udało ;D
    Czekam aż masa ostygnie żeby ją wyłożyć :) uwielbiam ciasta tego typu :) i na pewno będzie rewelacyjne :)
    W ogóle świetny blog :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

    www.dagmaramuko.blogspot.com

    RispondiElimina
  16. Czy ten tort można zamrozić? Nie zmieni on konsystencji ani smaku?
    Pozdrawiam serdecznie;)

    RispondiElimina
  17. Ten tort zrobilam synowi na urodziny...Wszyscy sie nim zajadali i zachwycali smakiem :-) ... I moja corka zazyczyla sobie na swoje urodziny ten sam tort.. Ten tort jest wysmienity nie tylko w smaku, bo i szybko sie go robi oraz atrakcyjnie wyglada. Wszystkim lasuchom polecam !!!

    RispondiElimina
  18. Właśnie uczyniłam owy torcik. Dosłownie teraz skończyłam. Jest w lodówce, czekam żeby troszkę się ochłodził. Faktycznie jest mega łatwy ;)

    RispondiElimina
  19. Chciałabym się dowiedzieć czy mogę zastąpić serek philadelphia i użyć np. mascarpone. Serek philadephia ma lekko słony smak, który pozostaje nawet po dodaniu cukru. Jeśli użyję mascarpone konsystencja pozostanie ta sama?

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Mascarpone zupelnie sie tu nie nadaje. Sprobuj jakiegos polskiego zamiennika jesli jest cos podobnego.
      Masa z Philadelphia nie jest slona :-)

      Elimina
    2. Nie mam problemów z dostępnością philadelphi, mieszkam we Włoszech ;).Z Philadephia robiłam sernik miał słonawy posmak, po prostu nie dla mnie. Dziękuję za odpowiedź.

      Elimina

Dziekuje za komentarze. Mozecie pisac je w jezyku polskim, angielskim i wloskim :-)
Thank you for your comments. You can write them in english, polish and italian:-)
Grazie per i Vostri commenti.Potete scriverli in italiano, inglese e polacco :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...