Funghi ricchioni grigliati
boczniaki
ocet winny
oliwa z oliwek
sol
peperoncino
czosnek
natka pietruszki
boczniaki
ocet winny
oliwa z oliwek
sol
peperoncino
czosnek
natka pietruszki
Wykonanie jest proste i dosc szybkie.
Grzyby nalezy oczyscic. I dokladnie umyc. Ja kilkakrotnie zmieniam wode. Pomiedzy blaszkami czesto jest duzo piachu.
Osuszyc.
Zgrilowac na patelni teflonowej lub zeliwnej.
Doprawic. Osolic. Posypac rozkruszonym peperoncino, natka pietruszki i posiekanym czosnkiem. Skropic octem winnym i polac oliwa.
To tyle. Nieskomplikowane :-)
Jadlam dzis na obiad z hamburgerem. Moze ktos sprobuje i powie mi jak smakowalo?
Chyba nie jadłam jeszcze boczniaków. Ciekawa jestem jak smakuje takie danie,
RispondiEliminaPozdrawiam:)
Fajny przepis, chyba to co najprostsze = najlepsze !
RispondiEliminaWitaj!
RispondiEliminaPrzepis brzmi bardzo ciekawie - strasznie lubię boczniaka i z chęcią wypróbuję Twój pomysł na jego przyrządzenie.
Pozdrawiam!
@ Majana nigdy nie jadlas boczniakow? Nie jest to delicja, ale czasami mozna zjesc :-)
RispondiElimina@ Fanny - zgadzam sie z Toba w zupelnosci.
@ Witaj Kuba :-) Jesli lubisz boczniaki to z pewnoscia polubisz je i w tej wersji. Pozdrawiam.