Platessa al pomodoro
na 2 osoby
4 filety ryby
400 g malych pomidorkow
oregano
sol
2 zabki czosnku
oliwa z oliwek
na 2 osoby
4 filety ryby
400 g malych pomidorkow
oregano
sol
2 zabki czosnku
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Pomidorki myje i kroje na pol.
Filety ryby ukladam na patelni. Podlewam oliwa.
Ukladam pomiedzy filetami pomidorki.
Posypuje sola, oregano i pokrojonym na plasterki czosnkiem.
Dusze pod przykryciem okolo 15 - 20 minut, az sos pomidorowy odparuje.
Potrawy nie mieszam i ryby nie przewracam. Od czasu do czasu wstrzasam zawartoscia patelni.
Mozemy dodac rowniez garsc wypestkowanych, czarnych oliwek. Idealnie olive di Gaeta.
Szybki i lekki obiad. Z zielona salata i kromka swiezego chlebka. Z bialym schlodzonym winkiem .....
Polecam :-)
wygląda tak pysznie, że od razu mogłabym przystąpić do pałaszowania!
RispondiEliminaRybka wyglada bardzo smakowicie.
RispondiElimina