kuchnia pod wulkanem
▼

PIZZA, PIADINA

PIZZE

Pizza con la scarola, pizza z salata scarola

Pizza con tonno e cipolla, czyli pizza z tunczykiem i cebula

Pizza fritta, czyli pizza smazona

Pizza margherita

Pizza marinara

Pizza Mimosa (panna, prosciutto, mais), czyli pizza Mimoza ze smietana, szynka i kukurydza

Pizza parigina, czyli pizza po parysku

Pizza parigina (prosciutto crudo, rucola e scaglie di parmigiano), czyli pizza po parysku

Pizza patate e pancetta, czyli pizza z ziemniakami i suszonym, surowym boczkiem

Pizza salsicce, friarielli e provola, czyli pizza z kielbasa, kapusta polna i serem provola

Pizzette, czyli pizzerinki po neapolitansku


















PIADINA

Piadina con lievito madre, czyli wloskie podplomyki na zakwasie pszennym

Piadina riccionese, czyli piadina z Riccione
Home page
Visualizza versione web

Informazioni personali

La mia foto
anthony
Napoli, Italy
Urodzilam sie i wychowalam we Wroclawiu (Polska). Od ponad 10 lat ,mieszkam w poblizu Neapolu. Moje pasje to podroze i gotowanie. Gotuje najczesciej regionalne potrawy kuchni neapolitanskiej, ktore to chcialabym Wam przyblizyc.
Visualizza il mio profilo completo
Powered by Blogger.