ANTIPASTI di MARE - PRZYSTAWKI z RYB i OWOCOW MORZA
Alici marinate, czyli sardele marynowane
Carpaccio di polipo, czyli carpaccio z osmiornicy
Cozze gratinate, czyli zapiekane mule
Insalata di polipo, czyli salatka z osmiornicy
Pane, acciughe (alici) e burro, czyli proste kanapeczki z maslem i anchois
Polpettone di tonno, czyli klops z tunczyka na zimno
Salmone marinato, czyli przystawka z marynowanego lososia
ANTIPASTI di TERRA - INNE PRZEKASKI
Bruschetta al pomodoro, czyli grzanka z chleba z pomidorem
Ciliegine di mozzarella con panna, rucola e prosciutto cotto, czyli male kuleczki mozzarelli ze smietana, rukola i szynka
Frittatine di pasta, czyli smazona przekaska z makaronu bucatini z beszamelem
Mozzarella in carrozza, czyli smazony tost z mozzarella
Mozzarelline fritte, czyli przekaska ze smazonych, opanierowanych kuleczek mozzarelli
Olive all'ascolana, czyli nadziewane i smazone oliwki
Palle di riso (crocchè di riso), czyli smazone kulki ryzowe z nadzieniem z mozzarelli
Panelle, smazona przekaska z maki z ciecierzycy
Risoles (Brasile), smazone pierozki z ciasta parzonego z nadzieniem (Brazylia)
Scagliuozzi (polenta fritta), czyli smazona polenta po neapolitansku
Zeppole di cavolfiore, czyli smazone ciasto drozdzowe z kalafiorem
Zeppoline con asparagi di mare (Salicornia), czyli smazone ciasto drozdzowe z solirodem
Zeppoline di ciurilli (fiori di zucchine), czyli przekaska z smazonego ciasta drozdzowego z kwiatami cukinii