kuchnia pod wulkanem
▼

RUSTICI - WYTRAWNE WYPIEKI

Danubio, czyli drozdzowe buchty ze slonym nadzieniem

Panini alla zucca, czyli buleczki z dynia

Panino napoletano, czyli nadziewana buleczka po neapolitansku

Panuozzo alla Tommaso

Rustico napoletano (versione torta), czyli placek ze slodkiego ciasta polkruchego z wytrawnym nadzieniem z ricotty i wedlin

Saltimbocca, czyli buleczki drozdzowo- ziemniaczane ze "slonym" nadzieniem

Strudel con ricotta, bietole e pinoli, czyli strudel z ricotta, bocwina i orzeszkami piniowymi



Taralli sugna e pepe, czyli neapolitanskie obwarzanki z migdalami i pieprzem

Torta a pizzico, czyli drozdzowo - ziemniaczane buchty ze slonym nadzieniem

Torta di carciofi, czyli placek z karczochami

Tortano con lievito madre, czyli tortano na zakwasie
Home page
Visualizza versione web

Informazioni personali

La mia foto
anthony
Napoli, Italy
Urodzilam sie i wychowalam we Wroclawiu (Polska). Od ponad 10 lat ,mieszkam w poblizu Neapolu. Moje pasje to podroze i gotowanie. Gotuje najczesciej regionalne potrawy kuchni neapolitanskiej, ktore to chcialabym Wam przyblizyc.
Visualizza il mio profilo completo
Powered by Blogger.