sabato 6 novembre 2010

Melanzane sott'olio II, czyli baklazany w oliwie II

To tak dodatkowo do wczesniejszego postu o baklazanach w oliwie.
Przygotowanie jest dokladnie takie same. Baklazany pokroilam jedynie wzdluz na cienkie plastry. Przed wlozeniem do sloika zwinelam je w male ruloniki.
Dodam, ze 2 kg baklazanow zmiescily sie w tym litrowym sloiku.
Uzylam marynaty - 1 litr octu winnego na 1 litr wody.
Zalalam oliwa z oliwek.

Proces przygotowania znajdziecie w tym poscie.


Baklazany w oliwie nadaja sie do spozycia po jakis 10 dniach od dnia przyrzadzenia.

4 commenti:

  1. O,jakie świetne ! :)) Muszą smakować super, nigdy nie próbowałam takich bakłażanków.
    Pozdrowieniaa:)

    RispondiElimina
  2. Jak patrzę na ten słoik pełen bakłażanów, to robię się głodna. Uwielbiam takie bakłażany, a więc taki słoik to dla mnie skarb.

    RispondiElimina
  3. niesamowity kolor.
    niezwykła przystawka.

    RispondiElimina
  4. Dziekuje wszystkim za odwiedziny i komentarze:-)

    RispondiElimina

Dziekuje za komentarze. Mozecie pisac je w jezyku polskim, angielskim i wloskim :-)
Thank you for your comments. You can write them in english, polish and italian:-)
Grazie per i Vostri commenti.Potete scriverli in italiano, inglese e polacco :-)