tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post9126217608000089014..comments2024-01-19T09:49:44.411+01:00Comments on kuchnia pod wulkanem: Calamari ripieni, czyli nadziewane kalmaryanthonyhttp://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-43226897800653018052010-11-27T11:01:28.565+01:002010-11-27T11:01:28.565+01:00Świetnie przedstawiłaś oczyszczanie kalmarów!
Mam ...Świetnie przedstawiłaś oczyszczanie kalmarów!<br />Mam już kilka takich akcji za sobą, ale czasami proszę o oczyszczenie sprzedawcę (na targowisku lub w małych sklepikach wliczone jest to w cenę).<br />Jeszcze nigdy nie nadziewałam kalmarów, ciekawe...<br />Pozdrawiam,<br />SWSMZhttps://www.blogger.com/profile/08267733246364255085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-52298261077486214722010-11-23T21:57:14.408+01:002010-11-23T21:57:14.408+01:00Anthony,ale w Italii włoskie jedzenie smakuje tak ...Anthony,ale w Italii włoskie jedzenie smakuje tak po włosku.. Ach.. ta atmosfera, ciepło i w ogóle:)<br />Moze tam kiedyś skosztuję tego, czego nie odważę się tutaj?;))Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-27421725863343330042010-11-20T09:23:48.370+01:002010-11-20T09:23:48.370+01:00pewnie nigdy nie zrobię ale z przyjemnością dałaby...pewnie nigdy nie zrobię ale z przyjemnością dałabym się zaprosic ;)Jswmhttps://www.blogger.com/profile/14167258433232033619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-72885272724733170572010-11-19T23:38:20.292+01:002010-11-19T23:38:20.292+01:00@ Ewam - dzieki za odwiedziny i zapraszam ponownie...@ Ewam - dzieki za odwiedziny i zapraszam ponownie :-)<br /><br />@ TomaT - Farsz jest w miare zwiezly, bo w czasie gotowanie rozpuszczaja sie sery. Ale jesli lubisz bardzo zwarte to zawsze mozesz dodac surowe jajo do nadzienia. To Ci zwiaze mase na mur beton :-)<br /><br />@ Majanko, majanko. I w Polsze mozna zrobic danie z owocow morza co bedzie smakowac tak jak we Wloszech. Szczegolnie jesli zaopatrzy sie we wlasciwe artykuly :-) Ot glupie peperoncino. Naszukalam sie w tym roku w warszawskich sklepach.Wszedzie juz mielone. W koncu kupilam rozkruszone, suszone, z mlynkiem. Wywalilam mlynek i bylo w sam raz. A i z mrozonych owocow morza dania wychodza dobre.Buziaki!anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-27246338035662233952010-11-19T22:01:04.463+01:002010-11-19T22:01:04.463+01:00Nigdy nie jadłam kalmarów. W ogóle nie jadam owocó...Nigdy nie jadłam kalmarów. W ogóle nie jadam owoców morza. NIe mówię,ze nigdy nie zjem, moze kiedyś. <br />Krewetek kiedyś próbowałam w jakimś sosiku z makaronem ,owszem smakował,ale to było we Włoszech, tam wszystko smakuje mi inaczej;)<br /><br />Na kalmara się pewnie nie skuszę, bynajmniej nie w najbliższej przyszłości ;)))<br />Pozdrowienia:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-36021631651212297352010-11-19T17:40:14.680+01:002010-11-19T17:40:14.680+01:00@anthony, jaką konsystencję ma ten farsz po ugoto...@anthony, jaką konsystencję ma ten farsz po ugotowaniu...jest w miarę jednolitą masą, czy się kruszy...??? <br />pozdrawiam..:))TomaThttps://www.blogger.com/profile/10765082655813405716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-80699610899487350512010-11-19T17:31:29.160+01:002010-11-19T17:31:29.160+01:00Ogolnie owoce morze wygladaja obrzydliwue,ale uwie...Ogolnie owoce morze wygladaja obrzydliwue,ale uwielbiam je pod kazda postacia,moglabym zywic sie tylko owocami morza.Twoja propozycja bardzo mi sie podoba.Pozdrawiam!Ewamhttps://www.blogger.com/profile/14648209053613322300noreply@blogger.com