tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post7853712070461049586..comments2024-01-19T09:49:44.411+01:00Comments on kuchnia pod wulkanem: Pappardelle all'uovo con panna, prosciutto cotto e piselli - Jajeczny makaron pappardelle z sosem ze smietany, szynki i groszkuanthonyhttp://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-50655705308862874662012-06-18T16:57:28.588+02:002012-06-18T16:57:28.588+02:00@ milo mi Kubas :-)
Dziekuje za podzielenie sie wl...@ milo mi Kubas :-)<br />Dziekuje za podzielenie sie wlasnym przepisem. Pewnie kazdy z nas ma dobry i sprawdzony przepis na makaron jajeczny. Dla ciekawskich dodam, ze makarony z maki pszennej durum sa charakterystyczne dla poludnia Wloch. Najczesciej bez dodatku jajek. Na polnocy, a w szczegolnosci w regionie, w ktorym specjalnoscia sa makrony jajeczne tego typu uzywa sie maki pszennej di grano tenero 00.<br />Pozdrawiam i dzieki za komentarz :-)))anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-24928260439025428262012-06-15T18:35:07.789+02:002012-06-15T18:35:07.789+02:00Ja robię makaron z mąki durum semoliny i na 200g m...Ja robię makaron z mąki durum semoliny i na 200g mąki daje 2 jajka + jedno żółtko. Wychodzi pyszniutkiKubashttps://www.blogger.com/profile/13516593632136850772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-33485296256946069362012-06-15T18:34:18.358+02:002012-06-15T18:34:18.358+02:00Ja robię makaron z mąki durum semoliny i na 200g m...Ja robię makaron z mąki durum semoliny i na 200g mąki daje 2 jajka + jedno żółtko. Wychodzi pyszniutkiKubashttps://www.blogger.com/profile/13516593632136850772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-57859042603446778452012-02-25T19:18:33.472+01:002012-02-25T19:18:33.472+01:00twoja kuchnia to dla mnie tortury, uwielbiam patrz...twoja kuchnia to dla mnie tortury, uwielbiam patrzeć na twoje włoskie wyczyny;)Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-51090516994342848212012-01-25T15:46:26.591+01:002012-01-25T15:46:26.591+01:00@ Majanko, no wlasnie, dawno nie jadlam domowego, ...@ Majanko, no wlasnie, dawno nie jadlam domowego, jajecznego makaronu. I bardzo mi smakowal :-)<br /><br />@ Jswm lepszy wprawdzie bylby serek typu filadelfia, taki kremowy. Z ricotta tez bedzie dobre. Ewentualnie podlej troche mlekiem.anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-85940586192283529332012-01-25T09:21:28.180+01:002012-01-25T09:21:28.180+01:00czy zamiast śmietany, można dac do sosu ricottę? b...czy zamiast śmietany, można dac do sosu ricottę? bo mi akurat zostało pół pojemniczkaJswmhttps://www.blogger.com/profile/14167258433232033619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-16584226964893616132012-01-25T06:47:44.758+01:002012-01-25T06:47:44.758+01:00Własny makaron ! :) Podziwiam :) Super sprawa :).
...Własny makaron ! :) Podziwiam :) Super sprawa :).<br />A i danie w całości do mnie przemawia:)<br />Pozdrowienia:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.com