tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post7783702773896685967..comments2024-01-19T09:49:44.411+01:00Comments on kuchnia pod wulkanem: Insalata di finocchi, czyli surowka z kopru wloskiegoanthonyhttp://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-16289269684520406532015-11-10T17:18:12.097+01:002015-11-10T17:18:12.097+01:00A moja ulubiona surówka z fenkuła, to posiekany w ...A moja ulubiona surówka z fenkuła, to posiekany w niezbyt grube polplasterki z wciśniętym sokiem z pomarańczy. Finito. Posmakuje Ci to) zadrahttps://www.blogger.com/profile/05325932612372233856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-41217302201712524382015-11-10T17:17:40.385+01:002015-11-10T17:17:40.385+01:00A moja ulubiona surówka z fenkuła, to posiekany w ...A moja ulubiona surówka z fenkuła, to posiekany w niezbyt grube polplasterki z wciśniętym sokiem z pomarańczy. Finito. Posmakuje Ci to) zadrahttps://www.blogger.com/profile/05325932612372233856noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-85956685675978921012012-04-18T15:03:27.451+02:002012-04-18T15:03:27.451+02:00Uwielbiam fenkuł:) Piękne zdjecia, świetny blog. N...Uwielbiam fenkuł:) Piękne zdjecia, świetny blog. Na pewno będę często zaglądać.Pasje fascynacje mola książkowegohttps://www.blogger.com/profile/10583169007286858391noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-86783218957353486792012-04-18T14:33:12.418+02:002012-04-18T14:33:12.418+02:00@ Ja tez nie lubie anyzkowego smaku, ale w koprze ...@ Ja tez nie lubie anyzkowego smaku, ale w koprze wloskim mi nie przeszkadza. Nie jest nachalny a wrecz orzezwiajacy. Na surowo lubie. Robilam tez pare razy np. duszony w pomidorach, gotowany itp. i niestety nie podchodzi mi zupelnie. Oszczedze szczegolow. Mozna tez fantazjowac, tak jak pisze miss_coco, z dodatkiem pomaranczy, grejfrutu, oliwek, owocow morza, serow. Zalezy od gustu.anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-27408690944662430502012-04-18T09:47:13.906+02:002012-04-18T09:47:13.906+02:00Ja podobnie jak Kinga, musiałam się nauczyć pokoch...Ja podobnie jak Kinga, musiałam się nauczyć pokochać fenkuła. Teraz bardzo lubię, chociaż przyznam, że tej zimy za rzadko go jedliśmy, bo na okragło robiłam karczochy (uzależnienie?). Ale postanowiłam, że w przyszłym sezonie zimowym to nadrobię.italia od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11414241322007811827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-80651512903400887732012-04-18T06:49:52.529+02:002012-04-18T06:49:52.529+02:00Mam fenkuła w lodówce i zupełnie nie wiem co z nim...Mam fenkuła w lodówce i zupełnie nie wiem co z nim zrobić. Chciałam dodać do surówki,ale potem mi się odechciało. Może skorzystam z Twojej propozycji podania?:)<br />Dziękuje :)<br />Miłego dnia!Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-62991855523790951752012-04-17T23:20:08.186+02:002012-04-17T23:20:08.186+02:00A ja fenkuł na dobre odkryłam w tym roku i teraz r...A ja fenkuł na dobre odkryłam w tym roku i teraz regularnie się u mnie pojawia. Kiedyś wprawdzie zrobiłam rybę zapiekaną na koprze - musiałam się do tego solidnie przełamać, bo byłam do kopru bardzo uprzedzona, bo nieodzownie kojarzył mi się z anyżkiem (którego nie lubię). Wyszło świetnie, byłam zachwycona, ale jakoś o koprze zapomniałam. Do tego roku. Z reguły go gotuję na parze w ćwiartkach, a potem skrapiam oliwą, często daję do zup kremów jak i jako główny składnik do pozostałych. Jednak z surowym już też poszły pierwsze koty za płoty i była w sobotę sałatka! I oby tak dalej.Kingahttps://www.blogger.com/profile/14210888967183355944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-36171875037958563492012-04-17T22:23:30.761+02:002012-04-17T22:23:30.761+02:00Uwielbiam to chrupiace warzywo i mieszam na wszelk...Uwielbiam to chrupiace warzywo i mieszam na wszelkie sposoby: dzisiaj zrobilam z grejfrutem i krewetkami ;))belgia od kuchnihttp://www.belgiaodkuchni.blogspot.comnoreply@blogger.com