tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post7669143997719044829..comments2024-01-19T09:49:44.411+01:00Comments on kuchnia pod wulkanem: Cassata sicilianaanthonyhttp://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-30190122604087704932020-08-03T15:23:00.140+02:002020-08-03T15:23:00.140+02:00Nie mam pewności, czy do lukru daje się jedno biał...Nie mam pewności, czy do lukru daje się jedno białko, czy więcej. Na liście składników jest 1, a potem w opisie pojawia się liczba mnoga "białka", więc nie wiem.Szczypczykhttps://www.blogger.com/profile/07524123226530467430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-62302385729288062432012-12-28T19:23:48.453+01:002012-12-28T19:23:48.453+01:00Zrobiłam ciasto wg twojego przepisu byli wyśmienit...Zrobiłam ciasto wg twojego przepisu byli wyśmienite.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-59600040143626428582012-11-19T20:25:28.354+01:002012-11-19T20:25:28.354+01:00Ciao, sprobowalam twojego przepisu, ciezko bylo mi...Ciao, sprobowalam twojego przepisu, ciezko bylo mi znalezc ricotte , ale w koncu znalazlam. fakt.nie smakuje jak ta we wloszech ale est ok. czekam do jutra sent ja wyciagnqc.Z lodowki ale boje sie ze get ciasto odwroce ricotta mi wyplynie.simonenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-52021004940012212172011-05-17T20:23:24.160+02:002011-05-17T20:23:24.160+02:00@ Juz oproznilam skrzynke:-) Przepraszam Ewa.@ Juz oproznilam skrzynke:-) Przepraszam Ewa.anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-52931685012672513222011-05-17T19:43:05.857+02:002011-05-17T19:43:05.857+02:00Antho,wlasnie Ci wyslalam maila,ale nie dotarl bo ...Antho,wlasnie Ci wyslalam maila,ale nie dotarl bo Twoja skrzynka jest przepelniona.... :) No coz,sprobuje pozniej. Pozdrawiam<br />EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-14743277940296981272011-05-17T16:18:19.445+02:002011-05-17T16:18:19.445+02:00@ Ewa jesli chcesz to napisz na anthonyb@gazeta.pl...@ Ewa jesli chcesz to napisz na anthonyb@gazeta.pl lub zwyczajnie tu pod postem. Jest tyle tych wersji, ze sama juz nie wiem. Jedni pisza, ze palermitana wyglada tak drudzy inaczej. Jeszcze inni, ze tak wlasnie wyglada catanese. Czekam na notycje ze zrodla <br />:-)))anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-90999609790348070002011-05-17T14:24:35.758+02:002011-05-17T14:24:35.758+02:00Anthony,jak chcesz to sie z Toba skontaktuje mailo...Anthony,jak chcesz to sie z Toba skontaktuje mailowo,lub-jak wolisz odpowiem tu u Ciebie na blogu.Najpierw jednak musze sie dobrze do odpowiedzi przygotowac ;)))) Nasi znajomi twierdza,ze cassata to przysmak rodem z Messiny,inni natomiast twierdza,ze cassata pochodzi z Palermo....:) Kiedys kupowalam mini cassatine tez z pasta realae w kolorze zielonym i z wisienkami kandyzowanymi. <br />EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-67724345902891123392011-05-17T01:08:53.562+02:002011-05-17T01:08:53.562+02:00@ just-great-food dziekuje z mila checia bym zapro...@ just-great-food dziekuje z mila checia bym zaprosila, ale juz zjedzona :-)<br />@ nat. dzieki za wizyte :-)<br />@ Ewa a jak wlasciwie wyglada cassata w Twoich stronach. Tzn. Jest z marcepanem ? W calosci nim pokryta? czy na bokach raz marcepan raz biszkopt? czy zupelnie bez marcepanu? W jaki sposob ja przyozdabiaja i jakimi owobami kandyzowanymi?Ukladaja dekoracje w formie margherity???? Mam duzo pytan cassatowopodobnych :-)))Pozdrawiam.anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-22430369156401023992011-05-16T19:45:57.411+02:002011-05-16T19:45:57.411+02:00No prosze,choc mieszkam na Sycylii,jakos sie jeszc...No prosze,choc mieszkam na Sycylii,jakos sie jeszcze nie pokusilam na zrobienie cassaty :) A moze wykonanmie wydawalo mi sie zbyt skomplikowane..... ;))<br />Pozdrawiam. EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-2767576235553642352011-05-15T22:10:58.606+02:002011-05-15T22:10:58.606+02:00O kurcze!
Ciasto musi być fantastyczne, naprawdę c...O kurcze!<br />Ciasto musi być fantastyczne, naprawdę chciałabym skosztować choć kawałek... :)<br />Wyglada jednak na dość czasochłonne w przygotowaniu. <br /><br />pozdrawiam serdecznie!nat.https://www.blogger.com/profile/00316364915863619155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-44081199901057119202011-05-15T11:08:30.754+02:002011-05-15T11:08:30.754+02:00piękna cassata, chętnie byśmy zjedli :)piękna cassata, chętnie byśmy zjedli :)just-great-foodhttps://www.blogger.com/profile/11910743468402546444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-37166051156234287082011-05-15T09:59:37.296+02:002011-05-15T09:59:37.296+02:00@ Aleayah pewnie, ze mozesz uzyc gotowego marcepan...@ Aleayah pewnie, ze mozesz uzyc gotowego marcepanu. Mozesz tez uzyc gotowy lukier lub zrobic np. pomadkowy.anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-14826610287739231802011-05-15T09:19:19.615+02:002011-05-15T09:19:19.615+02:00tak, wczoraj totalnie zablokowal moj blog:( cudnie...tak, wczoraj totalnie zablokowal moj blog:( cudnie wyglada to ciasto;)czy moge wykorzystac gotowa mase marcepanowa i dodac tam barwnik?Aleayahhttps://www.blogger.com/profile/03626463266522224637noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-55476641188719571602011-05-15T01:23:31.334+02:002011-05-15T01:23:31.334+02:00@ korniczku milo mi. Mialas okazje kiedys jej spro...@ korniczku milo mi. Mialas okazje kiedys jej sprobowac?<br />@ to spice hej. Blogger wczoraj podniosl moje fizjologicznie niskie cisnienie. Ale cuda wyczynial nie tylko u mnie. Tym sie pocieszam :-) A cassata to pyszne ciasto. Niestety kaloryczne.<br />@ judik1119 dziekuje.<br />@ Karmel-itka znasz cassate??? To nie jest trudne ciasto tylko troche pracochlonne. W kazdym badz razie do zrobienia :-)anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-30178349100880401512011-05-14T21:47:24.013+02:002011-05-14T21:47:24.013+02:00kasat?
o mamma mia! jestem pod wrażeniem.
pysznośc...kasat?<br />o mamma mia! jestem pod wrażeniem.<br />pyszności!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-63698396878855951572011-05-14T13:20:57.226+02:002011-05-14T13:20:57.226+02:00Cudownie wygląda-pyszności:)Cudownie wygląda-pyszności:)judik1119http://escapeintokitchen.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-55674480299928491232011-05-14T11:44:13.291+02:002011-05-14T11:44:13.291+02:00Wygląda przepysznie, aż mi ślinka pociekła.
Myślę,...Wygląda przepysznie, aż mi ślinka pociekła.<br />Myślę, że to bardzo lekki tort, który można jeść i jeść i jeść.<br />A blogger faktycznie ostatnio same szkody i przeszkody.<br />Pozdrawiam entuzjastycznie!<br />InkaInkahttps://www.blogger.com/profile/04983825519968117643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-45779822666975458752011-05-14T11:39:04.748+02:002011-05-14T11:39:04.748+02:00Pieknie się prezentuje, a Sycylia jest mi bliska, ...Pieknie się prezentuje, a Sycylia jest mi bliska, więc tym bardziej do mnie przemawia;)kornikhttps://www.blogger.com/profile/08055435432125932129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-8560148112012859312011-05-14T11:01:03.119+02:002011-05-14T11:01:03.119+02:00Wczoraj blogger zwariowal. Usunal ten post. Pozmie...Wczoraj blogger zwariowal. Usunal ten post. Pozmienial etykiety. Pousuwal komentarze do tego i innych postow. Wszystkich, ktorych komentarze znikly przepraszam, ale to nie z mojej winy :-)anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-44633589656998721382011-05-12T20:02:59.111+02:002011-05-12T20:02:59.111+02:00no tak,nie wszyscy przepadaja za cassata,ale ja oc...no tak,nie wszyscy przepadaja za cassata,ale ja oczywiscie uwielbiam!poki co dostalam paczke z sycyli a w niej skarmelizowane pistacje,salsa di pistacchio do pasty i crema di pistacchio tipo nutella..ale czeka na uzycie!pollyhttp://photopollypocket.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-50216524427156412442011-05-12T18:13:07.702+02:002011-05-12T18:13:07.702+02:00wyglada swietnie wiec ciekawe jak smakuje. fajna i...wyglada swietnie wiec ciekawe jak smakuje. fajna isntrukcja wiec moze sie pokusze o zrobienie.Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.com