tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post6789674879326743726..comments2024-01-19T09:49:44.411+01:00Comments on kuchnia pod wulkanem: Polpettone di tonno, czyli klops z tunczyka na zimnoanthonyhttp://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-38323740631525650082011-11-08T08:54:03.991+01:002011-11-08T08:54:03.991+01:00@ kitchen rebel bardzo mi milo, ze zrobiles klopsi...@ kitchen rebel bardzo mi milo, ze zrobiles klopsika i ze smakowal. Milo mi rowniez, ze do mnie zagladasz. Serdecznie pozdrawiam :-)anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-88977597122773568042011-11-07T15:33:24.349+01:002011-11-07T15:33:24.349+01:00Robilem tego 'klopsa' juz jakis czas temu ...Robilem tego 'klopsa' juz jakis czas temu jako danie glowne z bruschettą i sosem kaparowo oliwkowym, i muszę przyznać ze bylo pyszne!<br />Sledze Twejego bloga uwaznie, poniewaz kocham wloska kuchnie.kitchen rebelhttps://www.blogger.com/profile/03427011969764313247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-57363011422211364542011-08-26T06:52:14.241+02:002011-08-26T06:52:14.241+02:00Klopsik jest fantastyczny .Jedliśmy na zimno z maj...Klopsik jest fantastyczny .Jedliśmy na zimno z majonezem i piklami , a dziś będzie na ciepło w sosie na obiad - jeszcze nie wiem w jakim sosie .<br /><br />Z moich modyfikacji- dodałam prażonej cebulki do masy , doprawiłam mieszanką zół ogrodowych i gotowałam na parzeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-82817483019029108842011-03-28T16:27:17.138+02:002011-03-28T16:27:17.138+02:00Kinga nie ma za co. Jesli masz jeszce jakies pytan...Kinga nie ma za co. Jesli masz jeszce jakies pytania to z checia odpowiem. Dodam tylko, ze makarony produkowane sa z pszenicy durum a nie zwyczajnej. Makarony uzyskane z tej maki maja dosc niski indeks glikemiczny i sa latwostrawne. Szczegolnie, gdy ugotowane sa al dente. A wlasciwie dlaczego nie mozesz ich jesc?Oczywiscie jesli moge zapytac. <br />Co do potraw regionalnych to jest tez pare dan np. z ryzem. Choc akurat moj region jest stolica makaronow suchych. Pozdrawiam :-)anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-81699687167144639312011-03-28T15:48:34.970+02:002011-03-28T15:48:34.970+02:00Dziękuję Anthony za odpowiedzi tu i pod innymi moi...Dziękuję Anthony za odpowiedzi tu i pod innymi moimi pytaniami.<br />Co do makaronów, to szkoda, że biała mąka króluje :(. Niezdrowa...a w dodatku ja mam bezwzględny zakaz jedzenia białej mąki w jakijkolwiek postaci, a więc moja ewentualna podróż do Włoch do różnych miejscowości, gdzie chciałm poznać regionalną kuchnię będzie okrojona o makarony...Kingahttps://www.blogger.com/profile/14210888967183355944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-85192988649031022932011-03-18T16:27:54.573+01:002011-03-18T16:27:54.573+01:00@ Hej Kinga :-) As do mar robi bardzo dobrego tunc...@ Hej Kinga :-) As do mar robi bardzo dobrego tunczyka. Przyznam sie, ze ja tunczyka jadam raczej rzadko, i to najczesciej z salatka z pomidorow, latem. Polpettone jadlam niedawno jako jedna z przystawek w restauracji w Bacoli. Zasmakowala mi i spytalam o przepis.<br />Makarony pelnoziarniste sa lekka ekstrawagancja. We wloskich sklepach pojawily sie w ostatnich latach. Powszechnie jadane sa, tylko i wylacznie, makarony z maki durum.anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-87224683225248595252011-03-17T17:47:57.022+01:002011-03-17T17:47:57.022+01:00Uwielbiam tuńczyka z puszki, zwłaszcza włoskiej fi...Uwielbiam tuńczyka z puszki, zwłaszcza włoskiej firmy As Do Mar! Jednak uważam , zę traci na smaku, gdy się go podgżewa np. do makaronu i zazwyczaj nie podgżewam, tylko nakładam na makaron prosto z puszki. Ale taki gotowany w wodzie i podawany jako przystawka z sosami wydaje sięinteresujący.<br />A przy okazji Anthony, mam pytanie, czy we włoskich restauracjach podaje sie tez makarony pełnoziarniste i drugie pytanie, czy w domach włosi serwują sobie pełnoziarniste makarony, czy też bezsprzecznie króluje biała mąka?Kingahttps://www.blogger.com/profile/14210888967183355944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-35407769347503555062011-03-16T17:25:28.248+01:002011-03-16T17:25:28.248+01:00@ Fanny pewnie nie ma nic na sile. Ja np. nie lubi...@ Fanny pewnie nie ma nic na sile. Ja np. nie lubie za bardzo makreli w puszce, ale czasami jadam dla odmiany :-)anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-39477115458270936092011-03-16T17:24:10.622+01:002011-03-16T17:24:10.622+01:00A dziekuje wszystkim za wizyte i dajcie znac jak W...A dziekuje wszystkim za wizyte i dajcie znac jak Wam smakowalo :-)anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-35990596739751840362011-03-16T00:16:02.135+01:002011-03-16T00:16:02.135+01:00Proste i smaczne. Dla mnie bomba!Proste i smaczne. Dla mnie bomba!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01181899135924730323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-56908096697085647072011-03-15T20:50:20.744+01:002011-03-15T20:50:20.744+01:00za tunczykiem z puszki nie przepadam
dosyc osobliw...za tunczykiem z puszki nie przepadam<br />dosyc osobliweFannyhttps://www.blogger.com/profile/04610679315121479815noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-54231350182045632062011-03-15T20:26:53.196+01:002011-03-15T20:26:53.196+01:00Zrobię na dniach :-)Zrobię na dniach :-)Mihrunnisahttps://www.blogger.com/profile/07037794955626071680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-30700794891134837352011-03-15T20:21:02.560+01:002011-03-15T20:21:02.560+01:00interessanteinteressanteBeatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-69690456136912391492011-03-15T19:23:07.093+01:002011-03-15T19:23:07.093+01:00Uwielbiam włoską kuchnię. Z pewnością będę u Ciebi...Uwielbiam włoską kuchnię. Z pewnością będę u Ciebie częstym gościem:) A ten klopsik biorę na warsztat jako pierwszy :)diab79http://cremedelacreme.blox.plnoreply@blogger.com