tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post4336392525600573728..comments2024-01-19T09:49:44.411+01:00Comments on kuchnia pod wulkanem: Tiramisùanthonyhttp://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-7205536161432055402013-08-22T18:59:54.443+02:002013-08-22T18:59:54.443+02:00Chciałabym zamrozić ten smakowity deser jakim jest...Chciałabym zamrozić ten smakowity deser jakim jest tiramisu.. Jednakże nie wiem w jakim naczyniu najlepiej.. szklanym czy metalowym. Boje się że metalowa blaszka spowoduje zmianę smaku deseru..Będę robić takie tiramisu pierwszy raz.. Doradzisz?<br />Pozdrawiam Cię serdecznie<br />P.S. Świetny blog!!;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-73360283261598943312012-10-03T21:06:46.747+02:002012-10-03T21:06:46.747+02:00mmmm bellissima:-) moja przyszła włoska rodzinka j...mmmm bellissima:-) moja przyszła włoska rodzinka jeszcze nie zaserwowała mi tiramisu ale jak widzę sporo przepisów już próbowałam z Twojej stronki będąc we Włoszech i właśnie co 3 miesiące odwiedzam rejony w okolicach Neapolu:-) może ja zaskoczę ich tym razem i wypróbuję twój przepis na Tiramisu chociaż oni są profesjonaliści w robieniu takich dań i deserów więc się trochę tego obawiam ale może warto próbować:-) ewentualnie pomoże mi w tym mój kucharz, który jest w tym specjalistą:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-2586434008704061122012-08-02T23:08:39.142+02:002012-08-02T23:08:39.142+02:00Najczesciej kupuje smietanke swieza marki Granarol...Najczesciej kupuje smietanke swieza marki Granarolo. nie ma tu za duzego wyboru :-)anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-57901150486262647872012-08-02T22:22:34.191+02:002012-08-02T22:22:34.191+02:00kochaniutka mam wielka na to ochote, ale powiedz m...kochaniutka mam wielka na to ochote, ale powiedz mi co za smietane mam kupic, jak na niej pisze, mieszkam w Acerra, zazwyczaj smietane kupuje w ukrainskim sklepie, nasza, jest tu 36???? prosze pomoz miAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-74395773987509798012012-07-18T13:14:03.583+02:002012-07-18T13:14:03.583+02:00Świetny przepis!Świetny przepis!Forexhttp://szkolenie-forex.kepo.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-62180364662655626652012-07-12T23:03:46.026+02:002012-07-12T23:03:46.026+02:00Ciao! Właśnie wróciłam z urlopu z Twoich okolic - ...Ciao! Właśnie wróciłam z urlopu z Twoich okolic - cuuudowne ! Uwielbiam wybrzeże Amalfi , no i oczywiście tiramisu też ; ))) Pozdrawiam ciepło : )Dorotahttps://www.blogger.com/profile/11049362149730534624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-43975560114991418052012-07-02T21:13:57.749+02:002012-07-02T21:13:57.749+02:00Używam likieru różanego!Używam likieru różanego!Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-11678156231244865862012-06-28T07:38:33.717+02:002012-06-28T07:38:33.717+02:00przepyszna klasyka, uwielbiam!
Blog o życiu &...przepyszna klasyka, uwielbiam!<br /><br /><a href="http://daleka-droga.blogspot.com/" rel="nofollow">Blog o życiu & podróżach</a><br /><a href="http://lakomymokiem.blogspot.com//" rel="nofollow">Blog o gotowaniu</a>Olahttps://www.blogger.com/profile/06974463440732558398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-90930726021399313622012-06-19T12:09:22.969+02:002012-06-19T12:09:22.969+02:00No i to jest klasyka w najlepszym wydaniu. Korzyst...No i to jest klasyka w najlepszym wydaniu. Korzystam z podobnego przepisu, jest tylko jedna roznica: nie dodaje smietany. <br />Pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-20350901103610347202012-06-19T09:02:51.870+02:002012-06-19T09:02:51.870+02:00I kolejny przepis z Pani "wulkanicznego"...I kolejny przepis z Pani "wulkanicznego" blogu trafil do warszawskiej domowej kuchni. Bardzo dziękuję. Dzieci razem z Męzem pochłonęły tiramisu w dwa wieczory. Pozdrawiam. PS.Dziś u nas piekne słonce, błekit nieba....i tak trzymac :)AgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-49603609579267944482012-06-14T20:23:09.593+02:002012-06-14T20:23:09.593+02:00Ja nie dodawałam śmietanki, a też było dobre. Musz...Ja nie dodawałam śmietanki, a też było dobre. Muszę spróbować z innym alkoholem, bo oczywiście uzywałam amaretto :)Ewahttps://www.blogger.com/profile/07641573484604030877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-72729551963468428462012-06-14T17:23:33.992+02:002012-06-14T17:23:33.992+02:00Wygląda bosko! Wspaniałe tiramisu! Chętnie zobaczę...Wygląda bosko! Wspaniałe tiramisu! Chętnie zobaczę przekrój ,na pewno niezwykle kuszący.<br />Piękne zdjecia :)<br />Pozdrowienia :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-31492744277008713162012-06-14T01:44:46.470+02:002012-06-14T01:44:46.470+02:00i to się nazywa oryginał! pyyyycha!!!! nie lubię o...i to się nazywa oryginał! pyyyycha!!!! nie lubię oryginalnych rzeczy pod ich nazwą ,a bezczeszczonych jakimiś bajerami. Wtedy to jest coś a'la..., a nie prawdziwe danie. Uwielbiam Tiramisù własnie takie-prawdziwe. PozdrawiamAgnieszka Rucińskahttps://www.blogger.com/profile/09239293578897446232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-32554153764142767662012-06-13T23:01:05.885+02:002012-06-13T23:01:05.885+02:00Super że umieściłaś tu ten przepis!Super że umieściłaś tu ten przepis!Gosiankahttps://www.blogger.com/profile/16010822749311231146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-49365651570354230602012-06-13T20:00:51.842+02:002012-06-13T20:00:51.842+02:00Ja czasami maczam biszkopty w orzo bimbo- smakuje ...Ja czasami maczam biszkopty w orzo bimbo- smakuje jak kawa a przynajmniej moga jesc dzieci. Wiesz,bylam przekonana,ze do tiramisù nie dodaje sie smietanki. Ja dodaje zoltka i ubita piane z bialek. Moja tesciowa poszla dalej - by nie podnosic sobie cholesterolu dodaje jedynie ubite bialka i .... tez jest dobre :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17841386217072092987noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-48012467276173234002012-06-13T15:57:59.091+02:002012-06-13T15:57:59.091+02:00Mniam! Kiedyś prosiłam Cię o przepis żeby skonfron...Mniam! Kiedyś prosiłam Cię o przepis żeby skonfrontować ze swoim...I okazuje się że niewiele się różnią.Ja dodaję likier amaretto do kawy i nie dodaje kremówki-to jedyna różnica <br />A dla mojej Kruszynki zrobiłam na dzień dziecka tiramisu truskawkowe w formie torcika.Córcia zjadła mnóstwo z wielkim apetytem.Dzień skwitowała wieczorem-mamusiu to był najpiękniejszy dzień w moim życiu!przyjemnezpozytecznym.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/09664788021418990300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-19821294342596964132012-06-13T15:54:04.009+02:002012-06-13T15:54:04.009+02:00Wspaniale wygląda. Robię tiramisu identycznie, ale...Wspaniale wygląda. Robię tiramisu identycznie, ale właśnie dodaję amaretto :) Błąd, czy nie błąd - smakuje wybornieNataliahttp://www.poezja-smaku.plnoreply@blogger.com