tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post4171604212546891389..comments2024-01-19T09:49:44.411+01:00Comments on kuchnia pod wulkanem: Melanzane a funghetto, czyli baklazany....anthonyhttp://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-19139816277858335122011-05-23T11:59:14.800+02:002011-05-23T11:59:14.800+02:00A ja ciągle poszukuję sposobu na grillowanie bakła...A ja ciągle poszukuję sposobu na grillowanie bakłażana. Kiedy kroję go i kładę na ruszt - wysycha (być może temperatura jest za niska lub za wysoka), a jak smaruję go oliwą to pije ją i robi się bardzo tłusty. W związku z tym nie smakuje mi. Lubię bakłażana i nie chciałabym z niego zrezygnować raz na zawsze. Włosi mają znacznie większe doświadczenie w jego przygotowywaniu, więc liczę po cichutku, że mi pomożesz :)moniazohttp://trzypomidory.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-79857452453023947332010-06-10T21:35:03.426+02:002010-06-10T21:35:03.426+02:00anthony - wiem, ze pija te oliwe, ale dzieki temu ...anthony - wiem, ze pija te oliwe, ale dzieki temu smakuja. szalejemy raz na jakis czas - moze wlasciwie nie ja, ale moja przyjaciolka, ktora studiowala w Italii i przyrzadza regionalne dania. I powiem Ci, ze oczywiscie nie jest w dzisiejszych czasach mila sprawa posiadanie kilku (zaznaczam kilku) kg nadwagi, gdyz prezmiana materii nie ta, jak na studiach, ale dobrego melanzane nigdy sobie nie odmowie. Nigdy nigdy !Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-89159102061923314382010-06-10T16:29:08.002+02:002010-06-10T16:29:08.002+02:00Magda polecam ten sposob na oberzyny. Nie jest wpr...Magda polecam ten sposob na oberzyny. Nie jest wprawdzie malo kaloryczny ( baklazany pija oliwe jak opetane), ale wysmienity jako dodatek. raz na jakis czas mozna zaszalec :-)anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-53206896607946808382010-06-08T15:48:16.856+02:002010-06-08T15:48:16.856+02:00Bardzo lubie melanzane, w lecie przyrzadzamy raz n...Bardzo lubie melanzane, w lecie przyrzadzamy raz na jakis czas. Nie moge sie juz doczekac tych letnich baklazanow i tanich, slodkich pomidorow.Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.com