tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post1948858292372018377..comments2024-01-19T09:49:44.411+01:00Comments on kuchnia pod wulkanem: Cavolfiore sott' olio e Zoomarine (Torvaianica), czyli marynowany kalafior w oleju i Zoomarine (Torvaianica)anthonyhttp://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-73087933340115511062015-08-30T11:38:20.336+02:002015-08-30T11:38:20.336+02:00Zastanawiam się nad zrobieniem takiego kalafiora. ...Zastanawiam się nad zrobieniem takiego kalafiora. Ile może stać w zalewie? Czy trzeba go trzymać w lodówce? I najważniejsze-smakował? :)<br /><br />Pozdrawiam i wracam do przeglądania Pani przepisów.fiksacjonehttps://www.blogger.com/profile/18038388266711868751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-68019822491249984252011-10-05T16:41:45.687+02:002011-10-05T16:41:45.687+02:00Właśnie praży się mój dżemik dyniowy..z dodatkiem ...Właśnie praży się mój dżemik dyniowy..z dodatkiem jabłek... Lubię do Ciebie zaglądać po inspiracje włoskimi specjałami :-) Pozdrawiam ciepło!Sabikhttps://www.blogger.com/profile/03311768937411618835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-86281084982264366712011-10-03T20:22:08.384+02:002011-10-03T20:22:08.384+02:00Dziękuję za wyjaśnienie. To zrobię takiego kalafio...Dziękuję za wyjaśnienie. To zrobię takiego kalafiora :-)Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/09244925077544872138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-42229286626482575882011-10-03T16:58:22.092+02:002011-10-03T16:58:22.092+02:00Świetny ten kalafiorek. Nie mam tylko octu winnego...Świetny ten kalafiorek. Nie mam tylko octu winnego.Kurczę, może sobie zrobię takie cudo?<br />Podoba mi się:)<br />Życzę udanego wyjazdu!<br /><br />ZooMarine chcieliśmy kiedys odwiedzić,ale nie udało się. <br />Byliśmy za to w MarineLandzie w Lloret de Mar w Hiszpanii, tam też podobne występy papug, delfinów. Fajna sprawa dla dzieci i nie tylko.<br />Pozdrawiam:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-28359270057021739602011-10-03T16:13:50.674+02:002011-10-03T16:13:50.674+02:00Witam wszystkich :-)
@ Beatko masz racje, ze warz...Witam wszystkich :-)<br /><br />@ Beatko masz racje, ze warzywa w oleju to popularny sposob konserwowania warzyw we Wloszech. Ja lubie grzybki w oleju, baklazany,papryke,karczochy... Nie przepadam za to za sottoaceti (giardiniera). Kalafiora robie pierwszy raz i napisze pozniej jak wyszedl. Kiedys robilam juz fasolke szparagowa.<br /><br />@ Malgosiu dokladnie tak. Warzyw przyrzadzanych w ten sposob nie trzeba pasteryzowac. Mozna je czesciowo ubierac ze sloika i sa gotowe do jedzenia. Pamietamy jedynie, zeby warzywa ubierac zawsze czystymi sztuccami i aby warzywa znajdowaly sie zawsze pod poziomem oleju.anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-22398593049939803512011-10-03T15:10:07.741+02:002011-10-03T15:10:07.741+02:00http://acia1065.blogspot.com/2011/08/marynowany-ka...http://acia1065.blogspot.com/2011/08/marynowany-kalafior.htmlBeatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-40095122469427382942011-10-03T13:12:22.894+02:002011-10-03T13:12:22.894+02:00Czy dobrze rozumiem, że kalafiora się obgotowuje w...Czy dobrze rozumiem, że kalafiora się obgotowuje w wodzie z octem, potem tą wodę wylewa, a kalafiora zalewa się tylko oliwą?Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/09244925077544872138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-88840120544480649122011-10-03T12:26:11.050+02:002011-10-03T12:26:11.050+02:00Nie znałam wcześniej marynowanego kalafiora. Cieka...Nie znałam wcześniej marynowanego kalafiora. Ciekawe.Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6970040456851854055.post-74858245217011187742011-10-03T11:42:46.734+02:002011-10-03T11:42:46.734+02:00tez polecam to miejsce, bardzo sympatyczne, fajny ...tez polecam to miejsce, bardzo sympatyczne, fajny przepis, typowo wloski - oni prawie wszystko robia z octem i oliwa (np. grzybki wg. mnie niejadalne!), ale moze kalafior lepszyBeatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.com